OM OSS!

 

 

Företaget AG Peterssons vändskofabrik grundades på 1880-talet av min farfar Anders Gustav Pettersson.

 

1935 döptes företaget om till AGP Skoindustri som är namnet i dag. Företaget drevs då av min far Harry Pettersson och hans syskon. Det tillverkades allt från sandaler till skidpjäxor barn, dam och herr. Under 60-talet så fortsatte min mor och far, Elsa och Harry, att tillverka bl.a. barnskor till skomärket PAX i Örebro.

 

1970 lades skotillverkningen ned och blev skoaffär och är så i dag. Under ca 25 år, från 1980, så drev jag företaget tillsammans med min syster Karin.

Jag som skriver heter Lars Pettersson och är fjärde generationen som,tillsammans med min dotter Madelene som är femte generationen, arbetar med skor i företaget i dag.

 

2009 fick jag vetskap om en träskotillverkning i Borås som var till salu. Efter en del diskuterande och snabba beslut så hade jag inom några dagar förvärvat en trätoffeltillverkning, så nu var det bara att sätta i gång. Med köpet följde en del toffelkunder och då var det skyddstofflor med stål i tån som jag producerade en kort tid.

 

2014 regestrerade jag namnet Bergslagstoffeln som nu lanserar och som vi kommer att arbeta med i större omfattning.

 

På 50- och 60-talet växte jag upp med skotillverkning som gav mig en naturlig inblick i och en känsla för yrket, därav mitt intresse nu för trätoffeltillverkning.